Gryczana granola
Lubicie granole? Ja bardzo. I od jakiegoś już czasu, w połączeniu z
jogurtem naturalnym, jest to moje stałe śniadanie. Za każdym razem
przygotowana z innych składników nie staje się nudna. Dziś przedstawiam
granole w wersji gryczanej. Może się skusicie ? ;)
1/2 szklanki otrąb gryczanych
1/2 szklanki płatków gryczanych
1/2 szklanki ziaren słonecznika
1/2/ szklanki pestek dyni
1 szklanka żurawiny
3/4 szklanki orzechów nerkowców
1/2 szklanki miodu
4 łyżki oleju lnianego
Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na blaszkę do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni ok 18 minut, mieszając od czasu do czasu by granola równomiernie się nam upiekła.
Po wystudzeniu podawać z jogurtem naturalnym.
P.S.
Z podanej porcji wyjdzie spora ilość granoli ;) Można więc mieć gotowe śniadanie na cały tydzień ;)
Smacznego!
Gryczana granola
2 szklanki płatków owsianych1/2 szklanki otrąb gryczanych
1/2 szklanki płatków gryczanych
1/2 szklanki ziaren słonecznika
1/2/ szklanki pestek dyni
1 szklanka żurawiny
3/4 szklanki orzechów nerkowców
1/2 szklanki miodu
4 łyżki oleju lnianego
Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na blaszkę do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni ok 18 minut, mieszając od czasu do czasu by granola równomiernie się nam upiekła.
Po wystudzeniu podawać z jogurtem naturalnym.
P.S.
Z podanej porcji wyjdzie spora ilość granoli ;) Można więc mieć gotowe śniadanie na cały tydzień ;)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz