Cukier lawendowy
Jeśli macie suszoną lawendę, najlepiej ze sprawdzonego źródła, lub z
własnego ogródka, to jedną z możliwości jej wykorzystania jest
przygotowanie cukru lawendowego.
Wystarczy suszoną lawendę wymieszać z cukrem. Przesypać do słoika. Szczelnie zamknąć i odstawić, już po około 2 tygodniach aromatyczny, pachnący lawendą cukier jest gotowy.
A możliwości jego wykorzystania jest wiele, możemy używać go do pieczenia ciasteczek bądź cist, do budyniu, jako dodatek do kawy czy herbaty.
Polecam wszystkim wielbicielom lawendy!
Wystarczy suszoną lawendę wymieszać z cukrem. Przesypać do słoika. Szczelnie zamknąć i odstawić, już po około 2 tygodniach aromatyczny, pachnący lawendą cukier jest gotowy.
A możliwości jego wykorzystania jest wiele, możemy używać go do pieczenia ciasteczek bądź cist, do budyniu, jako dodatek do kawy czy herbaty.
Polecam wszystkim wielbicielom lawendy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz