Czekoladowe babeczki z jagodami

Dzisiaj zapraszam na pyszne, puszyste czekoladowe babeczki z dodatkiem jagód (borówek leśnych).
Ciężko się oprzeć czekoladowym słodkościom ;)





Składniki
*na 12 babeczek

1 i ½ szklanki mąki
2 łyżki kakao
1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
100 gram masła w temperaturze pokojowej
¾ szklanki drobnego cukru
4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 łyżki jagód wymieszane z pół łyżeczki mąki ziemniaczanej (mogą być mrożone, nie ma potrzeby wcześniejszego rozmrażania)

Cukier z masłem ucieramy na puszystą masę, dodajemy pojedynczo jajka i na koncu śmietanę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
W osobnej misce mieszamy suche składniki i dodajemy je to utartej masy. Mieszamy wszystko łyżką  do połączenia składników.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami bądź silikonowymi foremkami, do każdej nakładamy do połowy masę wsypujemy równomiernie wykładamy jagody i  przykrywamy pozostałą masą.
Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy do suchego patyczka, około 20 minut.Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Magdalena. My World , Blogger