Czekoladowe babeczki z jagodami
Dzisiaj zapraszam na pyszne, puszyste czekoladowe babeczki z dodatkiem jagód (borówek leśnych).
Ciężko się oprzeć czekoladowym słodkościom ;)
Składniki
*na 12 babeczek
Ciężko się oprzeć czekoladowym słodkościom ;)
Składniki
*na 12 babeczek
1 i ½ szklanki mąki
2 łyżki kakao
1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
100 gram masła w temperaturze pokojowej
¾ szklanki drobnego cukru
4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 łyżki jagód wymieszane z pół łyżeczki mąki ziemniaczanej (mogą być mrożone, nie ma potrzeby wcześniejszego rozmrażania)
Cukier z masłem ucieramy na puszystą masę, dodajemy
pojedynczo jajka i na koncu śmietanę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
W osobnej misce mieszamy suche składniki i dodajemy je to utartej masy. Mieszamy
wszystko łyżką do połączenia składników.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami bądź silikonowymi
foremkami, do każdej nakładamy do połowy masę wsypujemy równomiernie wykładamy jagody i przykrywamy pozostałą masą.
Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy
do suchego patyczka, około 20 minut.Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz