Naleśniki orkiszowo - kokosowe

Ile osób, tyle przepisów na naleśniki. Każdy ma na nie swój sekret, spotkałam się już z wersją ze śmietaną, z wodą gazowaną. Na pewno Wy również macie na nie swoje sposoby.
Ja chciałam Wam dzisiaj zaproponować moją wersję.  Naleśniki z mąki orkiszowej i kokosowej. Są delikatne w smaku, mąka orkiszowa w połączeniu z kokosową daje ciekawe połączenie smaków. Naleśniki świetnie smakują zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej.



Składniki:

270 gramów mąki orkiszowej
70 gramów mąki kokosowej
2 jaja
3 szklanki mleka
1 łyżka oleju z pestek winogron + kilka kropli do smażenia

Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jednolite ciasto. Na rozgrzaną patelnię wylewamy kilka kropli oleju . Chochlą wylewamy ciasto, rozprowadzamy je równomiernie na patelni i smażymy z obu stron.  Usmażone naleśniki przekładamy na głęboki talerz, odwrócony dnem do góry.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Magdalena. My World , Blogger