Domowy sok przecierowy ala Kubuś

Lubię dbać o najbliższych, lubię przygotowywać dla nich jedzenie i staram się, by to co jemy, było jak najzdrowsze. Soki przecierowe zapełniają półki sklepowe, jednak mało które mają naprawdę dobry skład. Większość ma taką ilość cukru w składzie, że lepiej nawet nie próbować. A tak prosto przygotować taki sok w domu. Zatem po co kupować coś, co możemy zrobić sami, i co może być naprawdę wartościowym, zdrowym posiłkiem?

Domowy sok przecierowy

Domowy sok przecierowy


Składniki:

500 gramów  truskawek (mogą być mrożone)
370 gramów dyni pokrojonej na kawałki
470 gramów marchwi
450 gramów jabłek bez skórki i gniazd nasiennych
Sok z 1 cytryny
Sok z 1 pomarańczy
1 litr wody

Owoce i obraną marchew kroimy na kawałki i umieszczamy w garnku. Dodajemy sok z cytryny, pomarańczy i wodę. Wszystko gotujemy około 35 minut, aż składniki będę na tyle miękkie by je łatwo zblendować.  Po ugotowaniu blendujemy sok, aż będzie miał jednolitą konsystencję i gotowe!
Na zdrowie!

Domowy sok przecierowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Magdalena. My World , Blogger