Domowy sok przecierowy ala Kubuś
Lubię dbać o najbliższych, lubię przygotowywać dla nich jedzenie i staram się, by to co jemy, było jak najzdrowsze. Soki przecierowe zapełniają półki sklepowe, jednak mało które mają naprawdę dobry skład. Większość ma taką ilość cukru w składzie, że lepiej nawet nie próbować. A tak prosto przygotować taki sok w domu. Zatem po co kupować coś, co możemy zrobić sami, i co może być naprawdę wartościowym, zdrowym posiłkiem?
Składniki:
500 gramów truskawek (mogą być mrożone)
370 gramów dyni pokrojonej na kawałki
470 gramów marchwi
450 gramów jabłek bez skórki i gniazd nasiennych
Sok z 1 cytryny
Sok z 1 pomarańczy
1 litr wody
Owoce i obraną marchew kroimy na kawałki i umieszczamy w garnku. Dodajemy sok z cytryny, pomarańczy i wodę. Wszystko gotujemy około 35 minut, aż składniki będę na tyle miękkie by je łatwo zblendować. Po ugotowaniu blendujemy sok, aż będzie miał jednolitą konsystencję i gotowe!
Na zdrowie!
![]() |
Domowy sok przecierowy |
![]() |
Domowy sok przecierowy |
Składniki:
500 gramów truskawek (mogą być mrożone)
370 gramów dyni pokrojonej na kawałki
470 gramów marchwi
450 gramów jabłek bez skórki i gniazd nasiennych
Sok z 1 cytryny
Sok z 1 pomarańczy
1 litr wody
Owoce i obraną marchew kroimy na kawałki i umieszczamy w garnku. Dodajemy sok z cytryny, pomarańczy i wodę. Wszystko gotujemy około 35 minut, aż składniki będę na tyle miękkie by je łatwo zblendować. Po ugotowaniu blendujemy sok, aż będzie miał jednolitą konsystencję i gotowe!
Na zdrowie!
![]() |
Domowy sok przecierowy |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz