Zielony koktajl z olejem kokosowym i awokado

Zielony, owocowy, słodki, sycący, pyszny i do tego  zdrowy! Trzeba jeszcze zachęcać? :)  Taki posiłek w postaci koktajlu z awokado spożywany regularnie zapewni nam lepsze zdrowie, samopoczucie i urodę:)
Zielony koktajl z olejem kokosowym i awokado
Awokado jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, są one odpowiedzialne za poprawę metabolizmu, obniżenie poziomu złego cholesterolu i zmniejszenie ryzyka zachorowania na miażdżycę.  Regularnie spożywane poprawia pamięć, koncentrację funkcjonowanie mózgu. Spowalnia procesy starzenia. Zawiera błonnik dzięki czemu usprawnia działanie układu trawiennego. Jest źródłem potasu, kwasu foliowego, antyoksydantów, witamin B, E, K.

Zielony koktajl z olejem kokosowym i awokado
Składniki:
na 2 porcje

1 dojrzały banan
2 jabłka obrane, pozbawione gniazd nasiennych
2 łodygi selera naciowego
½ awokado
2 łyżki soku z cytryny
¾ szklanki wody mineralnej
1 łyżeczka oleju kokosowego

Pokrojone na kawałki  owoce, seler naciowy, sok z cytryny wodę i olej kokosowy umieszczamy w misie blendera i miksujemy kilka minut, aż uzyskamy koktajl o jednolitej konsystencji. W razie potrzeba dodajemy więcej wody mineralnej. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i pijemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Na zdrowie!
Zielony koktajl z olejem kokosowym i awokado

Zielony koktajl z olejem kokosowym i awokado

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Magdalena. My World , Blogger