Migdałowo daktylowe trufle

Pyszne, słodkie, o fantastycznym smaku. Domowe trufle. Słodycz bez dodatku cukru. Są banalnie proste do zrobienia, nie wymagają też czasu - 5 minut i gotowe. Taką słodyczą można zajadać się bez żadnych wyrzutów sumienia;) Gdy więc najdzie Was ochota na coś słodkiego, polecam daktylowe trufle! Ciężkp się im oprzeć ...



Składniki:
Na 10 trufli

150 gram suszonych daktyli (bez pestek)
70 gram migdałów bez skórki
1 łyżka kakao

Wszystkie składniki umieszczamy w mikserze i miksujemy, aż uzyskamy gładką masę. Migdały nie muszą być idealnie rozdrobnione, możemy je pozostawić w drobnych kawałkach. Z uzyskanej masy formujemy niewielkie kulki, które możemy umieścić w papilotkach do trufli.
Przed podaniem trufle można schłodzić.
Smacznego!



1 komentarz:

  1. to moje ulubione "raw" słodkości do podjadania podczas seansu filmowego :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Magdalena. My World , Blogger