Migdałowo daktylowe trufle
Pyszne, słodkie, o fantastycznym smaku. Domowe trufle. Słodycz bez
dodatku cukru. Są banalnie proste do zrobienia, nie wymagają też czasu - 5 minut i gotowe. Taką słodyczą można zajadać się
bez żadnych wyrzutów sumienia;) Gdy więc najdzie Was ochota na coś słodkiego, polecam daktylowe trufle! Ciężkp się im oprzeć ...
Składniki:
Na 10 trufli
150 gram suszonych daktyli (bez pestek)
70 gram migdałów bez skórki
1 łyżka kakao
Wszystkie składniki umieszczamy w mikserze i miksujemy, aż
uzyskamy gładką masę. Migdały nie muszą być idealnie rozdrobnione, możemy je
pozostawić w drobnych kawałkach. Z uzyskanej masy formujemy niewielkie kulki,
które możemy umieścić w papilotkach do trufli.
Przed podaniem trufle można schłodzić.
Smacznego!
to moje ulubione "raw" słodkości do podjadania podczas seansu filmowego :)
OdpowiedzUsuń