Czekoladowe ciastka przekładane masłem orzechowym
Zapraszam Was dzisiaj na pyszne ciastka z masłem orzechowym. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Zatem gdy macie ochotę na coś słodkiego, może wybierzecie takie ciacha? 
Masło ucieramy z cukrem, i gdy masa będzie puszysta dodajemy
jaja i ponownie ucieramy.  Dosypujemy
obie mąki, proszek do pieczenia, i kakao. Wszystkie składniki krótko
miksujemy.  Z ciasta formujemy takiej samej wielkości kulki (wielkości orzecha włoskiego),
układamy je w sporych odstępach, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy.
Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Po
przestudzeniu ciastka przekładamy masłem orzechowym. 
Składniki:
130 gram miękkiego masła
240  gram brązowego
drobnego cukru
2 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
45  gram kakao
120 gram mąki pszennej
80 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
Dodatkowo:
Masło orzechowe
Smacznego!


ale cudo!!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Dziękuje :)
UsuńMaju Twój blog jest fantastyczny! Na pewno będę stałą czytelniczką :)
Pozdrawiam