Czekoladowe ciastka przekładane masłem orzechowym

Zapraszam Was dzisiaj na pyszne ciastka z masłem orzechowym. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Zatem gdy macie ochotę na coś słodkiego, może wybierzecie takie ciacha? 




Składniki:
130 gram miękkiego masła
240  gram brązowego drobnego cukru
2 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
45  gram kakao
120 gram mąki pszennej
80 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
Dodatkowo:
Masło orzechowe

Masło ucieramy z cukrem, i gdy masa będzie puszysta dodajemy jaja i ponownie ucieramy.  Dosypujemy obie mąki, proszek do pieczenia, i kakao. Wszystkie składniki krótko miksujemy.  Z ciasta formujemy takiej samej wielkości kulki (wielkości orzecha włoskiego), układamy je w sporych odstępach, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Po przestudzeniu ciastka przekładamy masłem orzechowym.
Smacznego!


2 komentarze:

  1. ale cudo!!
    Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :)
      Maju Twój blog jest fantastyczny! Na pewno będę stałą czytelniczką :)
      Pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Magdalena. My World , Blogger