Morelowo kokosowe ciastka owsiane

Czy jest ktoś, kto nie lubi ciastek? Te świetnie nadają się do kawy, herbaty, na drugie śniadanie czy podwieczorek.  Proste i szybkie do przygotowania, bez cukru – słodzone tylko miodem. Idealne ciastka owsiane. Smakują wspaniale i są na pewno zdrowsze od każdych kupnych słodkości.
Polecam!

Morelowo kokosowe ciastka owsiane

Morelowo kokosowe ciastka owsiane
Składniki:
na 2 blachy ciastek

110 gram masła
4 łyżki miodu
1 i 1/3 szklanki mąki owsianej
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
16 suszonych moreli, posiekanych
4 łyżki płatków kokosa
2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego lub pomarańczowego

Masło roztapiany razem z miodem. Mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia. Morele siekamy w drobną kostkę. Do mąki dodajemy płatki kokosa, posiekane morele, ekstrakt, wlewamy masło z miodem i mieszamy łyżką by połączyć wszystkie składniki (jeżeli masa jest zbyt płynna możemy dodać jeszcze odrobinę mąki owsianej). Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką wykładamy ciasto -1 łyżka na1ciastko.Ciasta owsiane pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 18 minut, ciastka będę jeszcze lekko miękkie, ale stwardnieją po wystudzeniu.
Smacznego!
Morelowo kokosowe ciastka owsiane

2 komentarze:

  1. ja uwielbiam ciasteczka! poproszę o kilka do kawki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o do kawki są idealne :) dzień bez ciasteczek to dzień stracony :)
      Pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Magdalena. My World , Blogger