Wiśniowy koktajl z otrębami i nasionami chia (szałwii hiszpańśkiej)
Lato, lato i upały, tak długo wyczekiwane w końcu nadeszły. Teraz trochę narzekamy, że za gorąco ;) Korzystajmy rozsądnie z tak pięknej pogody póki trwa. Najważniejsze przy tak upalnej pogodzie jest właściwe odżywianie i nawadnianie organizmu. Warto przygotowywać sobie pożywne, zdrowe koktajle, które w taką pogodą sprawdzą się idealnie, zwłaszcza schłodzone. Dostarczą organizmowi dawkę wartości odżywczych i płynów jednocześnie.
Składniki
na 2 szklanki:
500 ml maślanki
3 łyżki otrąb owsianych
2 łyżeczki nasion szałwii hiszpańskiej
1 szklanka wydrylowanych wiśni
Maślankę, wiśnie, otręby umieszczamy w misie blendera i krótko miksujemy. Przelewamy do szklanek dodajemy po 1 łyżeczce nasion szałwii hiszpańskiej, mieszamy. Odstawiamy na około 20 minut do lodówki, w tym czasie nasiona napęcznieję i koktajl się schłodzi, co przy takich upałach jest bardzo pomocne!
Na zdrowie!
Składniki
na 2 szklanki:
500 ml maślanki
3 łyżki otrąb owsianych
2 łyżeczki nasion szałwii hiszpańskiej
1 szklanka wydrylowanych wiśni
Maślankę, wiśnie, otręby umieszczamy w misie blendera i krótko miksujemy. Przelewamy do szklanek dodajemy po 1 łyżeczce nasion szałwii hiszpańskiej, mieszamy. Odstawiamy na około 20 minut do lodówki, w tym czasie nasiona napęcznieję i koktajl się schłodzi, co przy takich upałach jest bardzo pomocne!
Na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz