Jaglana granola z daktylami
Zdecydowanie najlepsza granola jaką do tej pory robiłam (a robię je regularnie) dodatek kaszy jaglanej to strzał w dziesiątkę. Dzięki niej granola jest bardziej chrupiąca i pożywna. Do tego suszone daktyle i wystrzałowy smak gwarantowany. Najlepsza oczywiście z jogurtem naturalnym. Najlepsze zdrowe i wartościowe śniadanie, ja uwielbiamy, a Wy?
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka kaszy jaglanej
1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego
3 łyżki miodu
3 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego
3 łyżki nasion słonecznika
Szklanka suszonych, posiekanych drobno daktyli
Płatki mieszamy z kaszą jaglaną, pestkami słonecznika, siemieniem lnianym, miodem i olejem kokosowym. Przekładamy do formy silikonowej (lub do pieczenia) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Granolę pieczemy około 50 minut, co 10 minut mieszając by nie spalić górnej warstwy. Upieczoną granolę mieszamy z posiekanymi daktylami. Po wystudzeniu przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku.
Na zdrowie.
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka kaszy jaglanej
1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego
3 łyżki miodu
3 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego
3 łyżki nasion słonecznika
Szklanka suszonych, posiekanych drobno daktyli
Płatki mieszamy z kaszą jaglaną, pestkami słonecznika, siemieniem lnianym, miodem i olejem kokosowym. Przekładamy do formy silikonowej (lub do pieczenia) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Granolę pieczemy około 50 minut, co 10 minut mieszając by nie spalić górnej warstwy. Upieczoną granolę mieszamy z posiekanymi daktylami. Po wystudzeniu przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku.
Na zdrowie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz