Jest lato! Są lody - arbuzowe z jeżynami
Lato wróciło. Jest ciepło, jest słonce, jest energia i radość. W upalny dzień najlepiej smakują lody. A do tego, gdy są domowe to smakują jeszcze lepiej. Arbuz to owoc, który latem smakuje najlepiej, słodki, soczysty i orzeźwiający. A arbuzowe lody - pycha po prostu. A jeszcze wzbogacone jeżynami ehhh tylko zajadać. Nie wymagają wiele pracy, kilka minut i gotowe, pozostaje tylko oczekiwanie, aż się zamrożą :)
Składniki:
3 szklanki arbuza pokrojonego na kawałki
1 banan, pokrojony na kwałki
szklanka jeżyn
Arbuza miksujemy z bananem. Do pojemnika na lody wrzucamy po kilka jeżyn i zalewamy masą arbuzową. Lody mrozimy kilka godzin.
Aby łatwiej wyjąć je z plastikowych foremek, polewamy foremkę ciepłą wodą i po chwili lód bez problemów wyjmujemy z foremki.
Smacznego!
Składniki:
3 szklanki arbuza pokrojonego na kawałki
1 banan, pokrojony na kwałki
szklanka jeżyn
Arbuza miksujemy z bananem. Do pojemnika na lody wrzucamy po kilka jeżyn i zalewamy masą arbuzową. Lody mrozimy kilka godzin.
Aby łatwiej wyjąć je z plastikowych foremek, polewamy foremkę ciepłą wodą i po chwili lód bez problemów wyjmujemy z foremki.
Smacznego!
domowe lody są najlepsze! :D
OdpowiedzUsuń