Mrożona kawa daktylowa
Latem mrożona kawa smakuje najlepiej. Uwielbiamy i pijemy jej dużo.
Daktylowa kawa jest słodka, to właśnie zawdzięcza daktylom. Nie ma potrzeba dosładzania jej cukrem. Jest to idealna alternatywa dla miłośników słodkich napojów.
Składniki
na 2 szklanki:
1 filiżanka zaparzonej mocnej kawy
300 ml mleka
kilka kostek lodu
12 daktyli
szklanka wody
Wodę zagotowujemy i zalewamy nią daktyle. Odstawiamy na min. godzinę.
Kawę i mleko chłodzimy w lodówce. W blenderze umieszczamy daktyle odsączone z wody, wlewamy kawę i mleko, dodajemy kostki lodu i miksujemy. Kawę przelewamy do szklanek i podajemy od razu.
Daktylowa kawa jest słodka, to właśnie zawdzięcza daktylom. Nie ma potrzeba dosładzania jej cukrem. Jest to idealna alternatywa dla miłośników słodkich napojów.
Mrożona kawa daktylowa |
Składniki
na 2 szklanki:
1 filiżanka zaparzonej mocnej kawy
300 ml mleka
kilka kostek lodu
12 daktyli
szklanka wody
Wodę zagotowujemy i zalewamy nią daktyle. Odstawiamy na min. godzinę.
Kawę i mleko chłodzimy w lodówce. W blenderze umieszczamy daktyle odsączone z wody, wlewamy kawę i mleko, dodajemy kostki lodu i miksujemy. Kawę przelewamy do szklanek i podajemy od razu.
Mrożona kawa daktylowa |
Mrożona kawa daktylowa |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz